Niemi Palvelut muuttuu fossiilittomaksi lämmityksen osalta Helsingin pääkonttorillaan – vuosittaiset CO2-päästöt vähenevät noin 230 tonnia.

Niemi palvelut Oy ja CapMan infran kohdeyhtiö Heatly Oy ovat sopineet CO2-vapaan hybridilämpövoimalan toimittamisesta yhtiön pääkonttorille, joka sijaitsee Konalassa Helsingissä. Hybridilämpövoimalan toimittaa Thermal Storage Finland Oy.

Hanke vahvistaa Niemen vankkaa asemaa muutto- ja logistiikka-alan edelläkävijänä ympäristöasiaoissa. Hybridilämpövoimala vähentää Niemen CO2-päästöjä n. 230 tonnia vuodessa. Hybridilämpövoimala pienentää lämmityskustannuksia merkittävästi ja sopii muutenkin erinomaisesti yhtiön vastuullisuutta korostavaan strategiaan. Yhtiön toimitusjohtaja Kalle Peltolan mukaan lämpöhybridivoimala on erinomainen esimerkki konkreettisesta toimenpiteestä päästöjen vähentämiseksi. ”Jo nyt koko ajoneuvokalustomme kulkee 100 % fossiilittomilla polttoaineilla, kierrätysjärjestelmämme on pitkälle mietitty ja myös asiakkaiden keskuudessa todella arvostettu palvelu. Seuraamme tuottamiemme palveluiden ympäristövaikutuksia kokonaisvaltaisesti, koulutamme henkilökuntaamme ja kehitämme toimintatapojamme jatkuvasti niin, että aiheuttamamme ympäristökuormitus jää mahdollisimman pieneksi. Tarve kustannustehokkutta parantaville ja samanaikaisesti ympäristökuormitusta vähentäville palveluille on suuri, kun tiukan kilpailun rinnalla ympäristöasioiden huomioiminen niin ilmastonmuutoksesta, kuin sääntelynkin takia on asiakkaillemme entistä tärkeämpää. Tätä taustaa vasten on hienoa, että pääsemme Niemen pääkonttorilla ja pk-seudun terminaalilla siirtymään 100 % puhtaaseen lämmitysenergiaan jo ensi lämmityskaudelle” – Kalle toteaa.

CapMan Infran kohdeyhtiö Heatly Oy on lämpölaitoksien omistamiseen erikoistunut yhtiö: Heatly tarjoaa asiakkailleen ympäristöystävällisempää lämmitysenergiaa ja säästöjä lämmityskustannuksiin palvelumallilla, jossa lämpölaitos toteutetaan asiakkaalle ylläpidettynä koko sopimusajalle kuukausimaksulla ilman alkuinvestointia. Vastaavanlainen asiakkaalle huoleton ja ennustettava palvelusopimus on tuttu jo maalämpöhankkeista, ja nyt sen saa myös hybridilämpövoimaloihin. CapMan Infran sijoitusjohtaja Sauli Antila uskoo hybridilämpövoimaloiden suureen kysyntään ja palvelumallin soveltuvuuteen nykyiseen puhtaan lämmitysenergian markkinaan. ”Meille CapManissa Niemi Palvelut on jo entuudestaan tuttu yhtiö, ja neuvottelut palveluratkaisusta etenivät sujuvasti. Thermal Storage Finlandin hybridilämpövoimala soveltuu erinomaisesti Niemen kiinteistöön, ja palvelumallilla saadaan tuotettua Niemelle kustannussäästöjen lisäksi CO2-vapaata lämmitysenergiaa ilman tarvetta investoida lämpölaitokseen itse. Odotamme innolla syksyn lämmityskauden alkua ja hyviä tuloksia hybridilämpövoimalan toiminnasta, joka tulee varmasti herättämään myös kansainvälistä mielenkiintoa kyseiseen ratkaisuun ja siihen soveltuvaan palvelumalliin”. – Sauli kommentoi.

Thermal Storage Finland valmistaa moderniin lämpöpumpputeknologiaan ja auringosta kerättävään lämpöön, sekä sähköön perustuvia hybridilämpövoimaloita. Konsepti on suomessa kehitetty ja se on jo ollut viime syksystä asiakkaiden käytössä erinomaisin tuloksin. Hybridivoimalan käyttämän sähkön ollessa CO2-vapaata on sen tuottama lämpöenergia 100 % hiilineutraalia. Yhtiön toimitusjohtaja Janne Ritakosken mielestä hybridivoimalakonsepti soveltuu palvelumalliin erinomaisesti. ”Monistettava, huoltoystävällinen ja etävalvottu ratkaisu on asiakkaan näkökulmasta erittäin huoleton ja vaivaton. Samaan kategoriaan kuuluu myös palvelusopimukseen sisältyvä huolenpitosopimus, missä voimalan toiminta varmistetaan kaikissa olosuhteissa. Olemme ehdottomasti ajatelleet koko konseptin asiakkaan näkökulmasta. Voimala rakennetaan omissa tiloissamme ja se toimitetaan asiakkaalle asennusvalmiina. Itse voimalan asennukseen olemme varanneet kokonaisuudessaan vain pari päivää ja aurinkokeräinten asennukseen pari viikkoa. Tänä aikana se ei häiritse asiakkaan arkista liiketoimintaa, eikö viilennä rakennusta kylminäkään kausina”. – Janne lupaa.

Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin tiedotteeseen liittyen!

LISÄTIEDOT:

Niemi Palvelut Oy
Kalle Peltola – Toimitusjohtaja
kalle.peltola@niemi.fi
tel. +358 40 359 3194
www.niemi.fi

CapMan Infra
Sauli Antila – Sijoitusjohtaja
sauli.antila@capman.com
tel. +358 40 658 9708
www.capman.com

Thermal Storage Finland Oy
Janne Ritakoski – Toimitusjohtaja
janne.ritakoski@thermalstoragefinland.fi
tel. +358 40 547 8867
www.thermalstoragefinland.fi

Kategoriat: Uncategorized